Kentän hoito-ohjeet

Kentän harjaus

Kentän harjaus aloitetaan rajojen ulkopuolelta aidan vierestä ja harjataan spiraalinomaisesti edeten kohden kentän keskiosaa ja lopuksi takaisin ulos kentältä. Harjat ripustetaan telineeseen ja puhdistetaan mahdollisista risuista ja roskista.

Rajojen harjaus

Rajat harjataan aina vuoron lopussa; myös nelinpelirajat.

Kentän kastelu

Kentän kunnon kannalta on tärkeää, että kenttä kastellaan poutapäivinä aina vuoron lopussa. Vesisuihku on hyvä suunnata kentälle kaarena, jolloin vesisuihku jakautuu tasaisest kasteltavalle alueelle. Suomenlinnalle on tyypillistä, että vedenpaine vaihtelee. Kun paine laskee, suunnatkaa vesisuihku kentän reunoille, sillä epätasainen vesisuihku roiskii myös massaa pienessä määrin sivuille ja kentän tasaisuus kärsii.

Junioreiden pelit

Aikuisjäsenten lapset ovat tervetulleita pelaamaan, meillä on kaksi minitennisverkkoa, joita saa mielellään käyttää.  Pukuhuoneesta löytyy pehmopalloja, jos lapset haluavat pelata niillä. Aikuiset vastaavat siitä, että kenttä huolletaan pelien jälkeen ja siisteydestä huolehditaan kaikissa tiloissa. 

Yleistä

Paikkaa pelissä syntyvät kolot heti.

Peliaikaa ei ole koko tuntia.  Vuoron lopussa tulee varata aikaa kentän huoltotöihin:

  • kentän ja rajojen harjaus
  • kentän kastelu
  • kentälle tippuneiden oksien poisto ja lehtien haravointi
  • poista muutama rikkaruoho tunnin mittaan : )

Seuralla ei ole palkattuja kentänhoitajia, vaan kentän käyttäjät ovat velvollisia huolehtimaan siitä niin, että se pysyy hyvässä kunnossa koko kesän. 

Neuvoja saa osoitteesta:

heikki.laherma(at)gmail.com